TINGLUTI PRISEN 2020

Tingluti Prisen 2020


Tingluti prisen uddeles Søndag d. 29 nov.

på DMA -folk   gala awards fest i Amager Bio


Tinglutiprisen på 10.000 kr. bliver uddelt som en anerkendelse til en person, eller en initiativgruppe, der gennem sit virke inspirerer, igangsætter og formidler folkemusikalske udfoldelser i Danmark.


I over 40 år har Tingluti Publikationsfond gennem Tingluti Forlag udgivet folkemusikalsk materiale til musikpædagogisk arbejde med børn og unge, materiale som er kendt blandt brugere over hele landet.


Idéen til Tingluti Publikationsfond opstod hos musikpædagog, docent Ejnar Kampp. Kampp virkede fra 1952 som dirigent og inspirator for Tingluti Ensemblet, som i årenes løb har optrådt med folkemusik og dans for hundredetusinder mennesker overalt i Europa. Han inspirerede også mange, mange mennesker rundt om i Danmark til at gå i gang med lokale kor og danse-grupper.


Af de mest populære Tingluti-udgivelser må nævnes ”Rend og Hop med sang og spil”, en samling af 100 folkemelodier og danse fra mange lande, samlet og bearbejdet af musikpædagog og spillemand Fin Alfred Larsen og Ejnar Kampp. Sammen med den meget populære progressive guitar skole ”Spil bare løs”, samlet og redigeret af Ebbe Nielsen, er disse udgivelser solgt i mere end 900.000 eksemplarer. De findes i private hjem, på vore biblioteker og på uddannelsesinstitutioner over alt i Danmark.


Tingluti Prisen indstiftedes efter Ejnar Kampp’s død d. 12.1.2007.   Tillykke med Tingluti prisen til Lene Buch

   .
Lene Buch er folkemusikkens ildsjæl og har gennem mange år været særdeles aktiv i det  folkemusikalske arbejde bøde som publikum,pladesælger,konferencier, praktisk medhjælper,

og flittig koncertarrangør, bestyrelsesmedlem og formand.

Særlig bør nævnes ”Folk Roskilde”  ”Lirum Larum”

”Musik over Præstø fjord” samt Roskilde dampradio med udsendelsen ” Folkmix”


Hun fik spillemands prisen 2011 som uddeles på festivalen ”Musik over Præstøfjord”


Tillykke til Lene