TINGLUTI PRISEN 2013

Pressemeddelelse: København 5. november 2013

Tingluti Prisen

- En folkemusikpris stiftet af Tingluti Publikationsfond i dirigent og docent Ejnar

Kampps ånd. Tingluti Prisen, som er på 10.000 kr., bliver uddelt som en anerkendelse til en person, eller som i dette tilfælde til en initiativgruppe, der gennem sit virke inspirerer, igangsætter og formidler folkemusikalske udfoldelser i Danmark.

I over 40 år har Tingluti Publikationsfond gennem Tingluti Forlag udgivet folkemusikalsk materiale til musikpædagogisk arbejde med børn og unge, materiale som er kendt blandt brugere overhele landet. Idéen til Tingluti Publikationsfond opstod hos musikpædagog, docent Ejnar Kampp. Kampp virkedefra 1952 som dirigent og inspirator for Tingluti Ensemblet, som i årenes løb har optrådt med folkemusik og dans for hundredetusinder mennesker overalt i Europa. Han inspirerede også mange,mange mennesker rundt om i Danmark til at gå i gang med lokale kor og danse-grupper.

Af de mest populære Tingluti-udgivelser må nævnes ”Rend og Hop med sang og spil”, en samling af100 folkemelodier og danse fra mange lande, samlet og bearbejdet af musikpædagog og spillemand Fin Alfred Larsen og Ejnar Kampp. Sammen med den meget populære progressive guitar skole ”Spil bare løs”, samlet og redigeret af Ebbe Nielsen, er disse udgivelser solgt i mere end 800.000 eksemplarer. De findes i private hjem, på vore biblioteker og på uddannelsesinstitutioner over alt i Danmark.


Tingluti Prisens modtagere 2013

Tingluti Prisen indstiftedes efter Ejnar Kampp’s død d. 12.1.2007. Den uddeles i 2013 for 3. gang i forbindelse med Danish Music Award Folk, som finder sted lørdag den 30. november i Copenhagen Jazzhouse i Niels Hemmingsensgade 10, 1153 København K. Gallafesten byder på prisoverrækkelser og koncerter med unge fremstormende solister og orkestre, såvel som ældre sangskrivere og mesterspillefolk, og slutter med et vaskeægte folkemusikbal.

Tingluti Prisen tildeles Den 2. Radios folkemusikprogram, Folk Danmark, som i løbet af de seneste år har produceret og streamet en lang række udsendelser om den danske roots- og folkemusikscene med Morten Alfred Høirup og Alan Klitgaard bag mikrofonen. Helt i Ejnar Kampps' ånd formidler Den 2. Radio og radioudsendelsen Folk Danmark på både dansk og engelsk det glade budskab om, at den folkelige musik med kraft og spilleglæde engagerer unge som gamle, amatører som professionelle over hele landet.

Tingluti Prisen vil bliver overrakt af formanden for Tingluti Publikationsfond, Ole Jungshoved, og bestyrelsesmedlem, Fin Alfred Larsen, ved Danish Music Award Folk på lørdag d. 30. november 2013 ca. kl. 21:00 i Copenhagen Jazzhouse.

Venligst:

Tingluti Publikationsfond