TINGLUTI PRISEN 2015

Tinglutiprisen 2015


Tinglutiprisen på 10.000 kr. bliver uddelt som en anerkendelse til en person, eller en initiativgruppe, der gennem sit virke inspirerer, igangsætter og formidler folkemusikalske udfoldelser i Danmark.


I over 40 år har Tingluti Publikationsfond gennem Tingluti Forlag udgivet folkemusikalsk materiale til musikpædagogisk arbejde med børn og unge, materiale som er kendt blandt brugere over hele landet.


Idéen til Tingluti Publikationsfond opstod hos musikpædagog, docent Ejnar Kampp. Kampp virkede fra 1952 som dirigent og inspirator for Tingluti Ensemblet, som i årenes løb har optrådt med folkemusik og dans for hundredetusinder mennesker overalt i Europa. Han inspirerede også mange, mange mennesker rundt om i Danmark til at gå i gang med lokale kor og danse-grupper.


Af de mest populære Tingluti-udgivelser må nævnes ”Rend og Hop med sang og spil”, en samling af 100 folkemelodier og danse fra mange lande, samlet og bearbejdet af musikpædagog og spillemand Fin Alfred Larsen og Ejnar Kampp. Sammen med den meget populære progressive guitar skole ”Spil bare løs”, samlet og redigeret af Ebbe Nielsen, er disse udgivelser solgt i mere end 800.000 eksemplarer. De findes i private hjem, på vore biblioteker og på uddannelsesinstitutioner over alt i Danmark.


Tinglutiprisens modtagere 2015

Tingluti Prisen indstiftedes efter Ejnar Kampp’s død d. 12.1.2007. Den uddeles i 2015 for 5. gang i forbindelse med Danish Music Award Folk, som finder sted lørdag den 28. november i folkehuset Absalon, Sønderboulevard 73, Vesterbro, København.


Gallafesten byder på prisoverrækkelser og koncerter med unge fremstormende solister og orkestre, såvel som ældre sangskrivere og mesterspillefolk.


Tinglutiprisen tildeles den herboende rumænske sigøjnermusiker, George Mihalache, som har boet i København siden 1994.


Mihalache turnerer med en række markante musikere og bands, heriblandt den danske rigsspillemand og violinist Hans Jørgen Christensen, og muskier og foredragesholder Peter Bastian.


Desuden er George Mihalache lige nu pladeaktuel med sit internordiske orkester Calibut Band og Cd’en “Traveler”.


Helt i Tingluti og Ejnar Kampps’ ånd….