TINGLUTI PRISEN 2017

Tingluti Prisen 2017


Tinglutiprisen på 10.000 kr. bliver uddelt som en anerkendelse til en person, eller en initiativgruppe, der gennem sit virke inspirerer, igangsætter og formidler folkemusikalske udfoldelser i Danmark.


I over 40 år har Tingluti Publikationsfond gennem Tingluti Forlag udgivet folkemusikalsk materiale til musikpædagogisk arbejde med børn og unge, materiale som er kendt blandt brugere over hele landet.


Idéen til Tingluti Publikationsfond opstod hos musikpædagog, docent Ejnar Kampp. Kampp virkede fra 1952 som dirigent og inspirator for Tingluti Ensemblet, som i årenes løb har optrådt med folkemusik og dans for hundredetusinder mennesker overalt i Europa. Han inspirerede også mange, mange mennesker rundt om i Danmark til at gå i gang med lokale kor og danse-grupper.


Af de mest populære Tingluti-udgivelser må nævnes ”Rend og Hop med sang og spil”, en samling af 100 folkemelodier og danse fra mange lande, samlet og bearbejdet af musikpædagog og spillemand Fin Alfred Larsen og Ejnar Kampp. Sammen med den meget populære progressive guitar skole ”Spil bare løs”, samlet og redigeret af Ebbe Nielsen, er disse udgivelser solgt i mere end 800.000 eksemplarer. De findes i private hjem, på vore biblioteker og på uddannelsesinstitutioner over alt i Danmark.


Tingluti Prisen indstiftedes efter Ejnar Kampp’s død d. 12.1.2007. Den uddeles i 2017 for 7. gang i forbindelse med Danish FolkMusic Awards som fandt sted fredag d. 9 marts i

århus.

Gallafesten byd på prisoverrækkelser og koncerter med unge fremstormende solister og orkestre, såvel som ældre sangskrivere og mesterspillefolk.


Tinglutiprisen 2017 tildeles

Lene Abro
Se flere billeder her !


Lene har, med sin utrættelige energi og engagement, sit smittende humør og sin stærke personlighed medvirket til og arrangeret utallige koncerter og optrædener i ind og udland.


Førhen sammen med Ejnar, som samlever og senere hustru, deltog hun aktivt i utallige kor, musik,  dansekurser, stævner og foredrag over hele verden - og det gør hun stadigvæk, som instruktør, igangsætter, inspirator, foredragsholder - eller elev -


Hun står nemlig aldrig stille men udvider hele tiden sin viden, sine dansemæssige færdigheder og sin globale horisont, ikke mindst manifesteret i et kæmpe arkiv med musik og dansebesrkivelser.


Med en forkærlighed for, og et enormt kendskab, specialt til den mellemøstlige musik og dans, har hun gennem en menneskealder, inspireret og motiveret, hundredvis af mennesker, såvel aktive deltagere som begejstrede publikummer med sit danseensemble Hora Debka Dania


På hendes CV står der Koreograf, Danser, Lærer og Qi Gong instruktør - og som det ikke var nok er hun særdeles aktiv i kampen for en bedre, grønnere og sundere verden.
Helt i Tingluti og Ejnar Kampps’ ånd….