OM TINGLUTI FORLAG

Den selvejende institution Tingluti Forlag/Tingluti Publikationsfond, stiftet 1969, er et non-profit foretagende, som deler navn og afstammning med Tingluti Ensemble, Tingluti Forening og Tingluti Aftenskole.


Tingluti-familiens forskellige grene udspringer af de idéer der lå til grund for Ungdomskoret af 1951, som blev stiftet af Ejnar Kampp.

Ejnar Kampp har i øvrigt gjort hele turen med mange forskellige funktioner såsom kunstnerisk leder, dirigent, komponist, arrangør m.m. 

Selve navnet TINGLUTI er hentet fra folkevisen om de tre skalke og møllerens datter. Sangen, som også kaldes "Katten i sækken", er med i denne samling middelalderviser.


Folkesang, folkemusik og folkedans har altid spillet en fremtrædende rolle i forlagets udgivelser, heriblandt de to mest kendte og udbredte serier. Den første var "Rend og Hop", en samling folkedanse, dansesange og sanglege fra hele verden, og siden kom "Spil bare løs", en samling spillesangbøger for guitar og keybord, progressivt ordnet. Siden er fulgt en lang række forskelligeartede publikationer, først og fremmest til andvendelse i pædagogisk sammenhæng.


  1. Folkedanse, fællesdanse og sanglege fra mange lande

  2. Blokfløjtespil og sammenspilssatser, dramatisering

  3. Rytmik og bevægelse,sangbøger, visesamlinger, korhæfter

  4. Korsatser, kantater, syngespil og musicals, elementær musiklære

  5. Historik om dansk folkesang

  6. Nodepapir samt en lang række indspilninger

  7. Alt i alt en mængde farverigt musikalsk stof for både børn og voksne.