TINGLUTI PRISEN 2018-19

Tingluti Prisen 2018-19


Tingluti prisen uddeles Søndag d. 10 nov.

på DMA -folk   gala awards fest


Tinglutiprisen på 10.000 kr. bliver uddelt som en anerkendelse til en person, eller en initiativgruppe, der gennem sit virke inspirerer, igangsætter og formidler folkemusikalske udfoldelser i Danmark.


I over 40 år har Tingluti Publikationsfond gennem Tingluti Forlag udgivet folkemusikalsk materiale til musikpædagogisk arbejde med børn og unge, materiale som er kendt blandt brugere over hele landet.


Idéen til Tingluti Publikationsfond opstod hos musikpædagog, docent Ejnar Kampp. Kampp virkede fra 1952 som dirigent og inspirator for Tingluti Ensemblet, som i årenes løb har optrådt med folkemusik og dans for hundredetusinder mennesker overalt i Europa. Han inspirerede også mange, mange mennesker rundt om i Danmark til at gå i gang med lokale kor og danse-grupper.


Af de mest populære Tingluti-udgivelser må nævnes ”Rend og Hop med sang og spil”, en samling af 100 folkemelodier og danse fra mange lande, samlet og bearbejdet af musikpædagog og spillemand Fin Alfred Larsen og Ejnar Kampp. Sammen med den meget populære progressive guitar skole ”Spil bare løs”, samlet og redigeret af Ebbe Nielsen, er disse udgivelser solgt i mere end 900.000 eksemplarer. De findes i private hjem, på vore biblioteker og på uddannelsesinstitutioner over alt i Danmark.


Tingluti Prisen indstiftedes efter Ejnar Kampp’s død d. 12.1.2007.   Tillykke med Tingluti prisen til Henning Lund, København

   og Arne Skou og Gunnar Friis fra Hoager Fond, Rebild .